For å kjøre i rekreasjonsløypene må man betale en årlig avgift (skuterkort) fastsatt i hht kommunens betalingsregulati. Det er imidlertdi gratis å kjøre med elektrisk skuter i løypene. Det er to typer kort:

1) Personlig skuterkort

Kortet/lisensen er personlig på fører av snøskuteren, og må medbringes under kjøring. Dette kan være kvittering mottatt på telefonen eller utskrevet kvittering. Betaling skjer med kort eller VIPPS-løsning på nettet. Velg korttype og følg anvisning. Fra og med 2024 er det eget kort for løype 5 (hyttefelt Indseth-Altevatnet) med redusert pris. Dette gjelder kun i løype 5 og ikke i øvrige rekreasjonsløyper. Kvittering sendes til oppgitt telefonnr på SMS og evt e-post. 

2. Bedriftskort for næringsaktører 

Bedriftskort gjelder for bedrifter som driver med næringsvirksomnet knyttet til transport/overnatting og skuterutleie i tilknytning til løypene.   Kortet lånes ut til kunde. Leieforholdet mellom kunde og bedrift skal dokumenteres, dvs kunden må ha med dokumentasjon fra bedriften. Det er imidlertdi gratis å kjøre med elektrisk skuter i løypene

Informasjon om løyper, løypekart og regler (forskrift) 

Regler (forskrift) for løypene og kart i PDF finner du HER